Δραστηριότητες
04/01/2013
Χοροεσπερίδα Ναυτικού Ομίλου «Κωνσταντία» Παραλιμνίου

Την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, έγινε στο Παραλίμνι η Χοροεσπερίδα του Ναυτικού Ομίλου «Κωνσταντία» Παραλιμνίου, στην παρουσία 350 και πλέον υποστηρικτών του Ομίλου σε γιορταστική ατμόσφαιρα, για να τιμηθούν οι πρωταθλητές κολύμβησης και να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία μικρού κολυμβητηρίου για εξάσκηση των 50 αθλητών της κολύμβησης της περιοχής κοκκινοχωρίων, οι οποίοι στερούνται χώρου εξάσκησης, μεταβαίνοντας στο κολυμβητήριο Λάρνακας, πράγμα ανεπίτρεπτο για μια τόσο μεγάλη και ακμάζουσα περιοχή, όπως είναι η Ελεύθερη Αμμόχωστος.

Παράλληλα σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα επιδόθηκαν στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου κ. Κλαίρη Αγγελίδου και την πρόεδρο του παραρτήματος ΛΕΑ στην Ελεύθερη Περιοχή κ. Δέσπω Ευθυμίου πολύτιμα κειμήλια που ανεβρέθηκαν πριν από δύο χρόνια, στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων στην Αμμόχωστο.

Το πολυτιμότερο είναι το πρώτο χειρόγραφο τετράδιο εγγραφής των πρώτων μελών, 175 τον αριθμό. Στο τετράδιο περιλαμβάνονται οι πρώτες συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου το 1930 και ένα εκπληκτικό τηλεγράφημα προς τον Υφυπουργό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας όταν επέστρεφε στην πατρίδα του, προπέμποντάς τον με ευχές, αλλά και την απαίτηση προς την κυβέρνησή του, των Ελληνίδων της Κύπρου, για Ένωση με τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα. Και αυτό το 1930.

Η κ. Αγγελίδου παρέλαβε τα πολύτιμα κειμήλια συγκινημένη, εκφράζοντας τις δικές της ευχαριστίες, αλλά και όλων των μελών του Λυκείου και όσων παρευρίσκοντο στην χοροεσπερίδα από Λεμεσό και Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου.

Το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου ευγνωμονεί τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου «Κωνσταντία» κ. Σόλωνα Χατζηκωνσταντή και τον κ. Μάριο Ασσιώτη.

Κλαίρη Αγγελίδου
Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΛΕΑ