Δραστηριότητες
04/07/2011
Έκθεση Πεπραγμένων του έτους 2010 - 2011

Το Λύκειό μας το 2010 γιόρτασε τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή του. Για τούτο πολλές από τις εκδηλώς4ις μας ήσαν αφιερωμένες σε αυτό το γεγονός.

Σεπτέμβρης

 • Το Σεπτέμβρη στην πρώτη Συνεδρία μας προγραμματίσαμε τις εκδηλώσεις που θα ήσαν αφιερωμένες στα 80χρονα.
 • Στην Παιδική Εξοχή φιλοξενήθηκαν τα παιδιά των Πολυτέκνων Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Επίσης τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, καθώς και 50 παιδιά Λάϊονς της Ευρώπης.
 • Το Σεπτέμβρη έγινε μια ψυχαγωγική και συνάμα ενημερωτική συγκέντρωση των μελών μας στο Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου στη Λεμεσό.

Οκτώβρης

 • 20/9 – 2/10/2010 ‘Εκθεση Ζωγραφικής (με το στόμα) του τετραπληγικού Λέαντρου Αρβανιτάκη και της συζύγου του Αγγελικής Σελλά σε Γκαλερί στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.
 • 26 Οκτωβρίου: Έκθεση Πρωτοπόρων Ζωγράφων Γυναικών από Ελλάδα και Κύπρο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

  Η μεγάλη αυτή έκθεση έγινε σε συνεργασία με την Κυπριακή Βουλή, που γιόρταζε τα 50χρονα της, και περιλάμβανε 48 πολύτιμα έργα από ιδιωτικές συλλογές. Τα έργα αντιπροσώπευαν πρωτοπόρες ζωγράφους μας του 10ου και 20ου αιώνα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής βουλής κ. Μάριος Κάρογιαν.

Νοέμβρης

 • 8 Νοεβρίου: Έγινε στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Ajax στη Λεμεσό η πανηγυρική μας γιορτή για τα 80χρονα του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Προβλήθηκε ταινία με τη δράση του Λυκείου μας από της ίδρυσής του και κατά τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς και ακολούθησε ομιλία από την Πρόεδρο κ. Κλαίρη Αγγελίδου.

  Στο δεύτερο μέρος τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη μετά θάνατον, οι μεγάλοι ευεργέτες και σημαντικά πρόσωπα που πρόσφεραν στο Λύκειο.

  Τελειώσαμε με εξαίρετο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκτέλεσης κλασσικής μουσικής από διακεκριμένους παλιούς και τωρινούς μαθητές του Ωδείου μας της Λάρνακας.

  Παραβρέθηκαν προσωπικότητες της Εκκλησίας και της Πολιτείας, ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου και Κωνσταντίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, πολλοί βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Δεκέμβριος 2010

 • Στη Λευκωσία σε ειδική τελετή όπου τιμήθηκαν από το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού οι καλύτεροι κατά Σωματείο τιμήθηκε από το Λύκειό μας η Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Δέσπω Ζένιου.
 • Η Πρόεδρός μας κ. Κλαίρη Αγγελίδου έτυχε τιμητικής διάκρισης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εθελοντικής Προσφοράς, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση 9 29047 ψήφους) με μικρή διαφορά από την πρώτη για την πλούσια και πολύπλευρη εθελοντική προσφορά της.

Ιανουάριος 2011

 • 19/1/2011 Κόψιμο Βασιλόπιτας, σε ωραία τελετή στο Ξενοδοχείο Ajax της Λεμεσού.


Φεβρουάριος

 • 9-13 Φεβρουαρίου. Φιλοξενία 12 μαθητών και μαθητριών του Α΄ Λυκείου Σαλαμίνος με τους συνοδούς τους στις εγκαταστάσεις της Παιδικής Εξοχής του ΛΕΑ στην Αγία Νάπα. Πρόγραμμα επίσκεψής τους σε όλη την Κύπρο.
 • 13 Φεβρουαρίου. Τελέστηκε το καθιερωμένο Μνημόσυνο των Ιδρυτών, Ευεργετών και Προέδρων του Λυκείου στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Μάρτιος

 • 10 Μαρτίου. Στην εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας τιμήσαμε το παλιό μέλος του Δ.Σ. μας κ. Γιώτα Θεοχάρους για την εθελοντική προσφορά της. Η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών και τον Εθελοντισμό.
 • 16 Μαρτίου. Στον Πανηγυρικό εορτασμό για τα εκατοντάχρονα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, που έγινε στην Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών, το Λ.Ε. Αμμοχώστου αντιπροσώπευσε η κ Γραμματέας, κ. Μαρούλα Κάτζη.

Απρίλης - Μάϊος

 • Έγινε κατορθωτό να αξιοποιήσουμε το υλικό που ετοιμάστηκε για το Διεθνές Συνέδριο του Μάη 2010: 1. Μικρός Δίσκος με συνεντεύξεις και φωτογραφίες για την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. 2. Ημερολόγιο γραφείου με έργα και βιογραφικό Ζωγράφων Γυναικών από την Αμμόχωστο, και 3. Λεύκωμα Πρωτοπόρων Ζωγράφων Γυναικών, που κυκλοφόρησε κατά την έκθεση της 26ης Οκτωβρίου 2010.

  Το υλικό αυτό εστάλη αντί μικρού αντιτίμου σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού μας κατά τους μήνες Απρίλη και Μάϊο του 2011.

Ιούνιος

 • Κοινωνική – ψυχαγωγική συνάντηση των μελών του ΛΕΑ
 • Τελευταία καταληκτική συνεδρία του Δ.Σ. για το τρέχον έτος.

Σημειώσεις.

 • Φέτος δε λειτούργησε το Ωδείο μας στην Λεμεσό, ούτε και η χορωδία.
 •  Η Παιδική Εξοχή του ΛΕΑ στην παραλία της Αγίας Νάπας έχει ανακαινιστεί και προσφέρεται για φιλοξενία παιδιών και ενηλίκων από διάφορες ομάδες.

  Ήδη είναι έτοιμο το πρόγραμα για τους μήνες Μάϊο και ολόκληρο τον Αύγουστο.
 • Προχωρεί η διδυμοποίηση με το Λύκειο της Περθ της Αυστραλίας μέσω της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.
 • Αποστείλαμε διαμαρτυρία στο Τμήμα Αρχαιοτήτων για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους τούρκους.
 • Έχει επαφή και συνεργασία με άλλα Λύκεια της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου

1.    Κλαίρη Αγγελίδου         Πρόεδρος
2.    Δέσπω Ζένιου         Β΄ Αντιπρόεδρος
3.    Χρυσταλλένη Λουκά     Γ΄ Αντιπρόεδρος
4.    Μαρούλα Κάτζη        Γραμματέας
5.    Μάρω Παπαλεοντίου    Βοηθός Γραμματέας
6.    Δώρα Βασιλειάδου         Ταμίας
7.    Άννα Ζαχαριάδου        Βοηθός Ταμίας
8.    Ίρις Προκοπίου         Μέλος
9.    Βαλεντίνη Θωμαίδου    ″
10.    Ινώ Παπακωνσταντίνου     ″
11.    Ρίτσα Φιλίππου         ″
12.    Μάρω Χασάπη         ″
13.    Σούλα Χατζηκουμή         ″
14.    Μηλίτσα Χατζημανώλη    ″
15.    Ελίζα Κυριάκου        ″
16.    Κάτια Πουλουπάτη         ″
17.    Όλγα Λοϊζιά Χωραϊτου     ″
18.    Χρυσούλα Χατζηχρίστου    ″
19.    Νίτσα Παπαχριστοδούλου     ″

Ιουλία Τουμαζή             Επίτιμη Αντιπρόεδρος
Κίκα Πραστίτου             Επίτιμο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου